Гръцкото правителство обявява допълнителни регулации срещу високите цени.  Правителственият вестник

...
Гръцкото правителство обявява допълнителни регулации срещу високите цени.  Правителственият вестник
Коментари Харесай

Гръцкото правителство обявява допълнителни регулации срещу високите цени

Гръцкото държавно управление афишира спомагателни регулации против високите цени.  Правителственият вестник разгласява във вторник министерските решения, които допълват ограниченията на държавното управление за битка с високите цени, като министърът на развиването Костас Скрекас разяснява, че ограниченията, гласувани на 18 януари, към този момент са почнали да имат резултат, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

„ Компаниите към този момент отхвърлят нарастванията на цените, които бяха оповестили на супермаркетите. Битката с високите цени продължава и контролните служби на Министерството на развиването са непрекъснато нащрек. Няма да спрем, в случай че не забележим ясни признаци, че инфлацията понижава “, сподели Скрекас.

Мерките се отнасят до понижаване на офертите и отстъпките от доставчиците на супермаркетите, попречване на повишение на цените, съчетано с промоционални дейности, основани на по-високите цени, обезпечаване на „ транспарантни “ цени от полето до рафта и таван на брутните облаги от храни за кърмачета.

В решенията се прецизират неразрешените форми на промоционална активност и други уточнения по отношение на ограниченията, в това число недопускане на повишаване на цените посредством смяна на количествата артикули в продуктовите опаковки. Те също по този начин ясно обрисуват по какъв начин ще се пресмятат санкциите за нарушавания въз основа на закона, които могат да доближат 2 милиона евро.

Съгласно закона не могат да се вършат никакви промоционални предложения или отстъпки за артикули, за които е имало нарастване на цените, в продължение на три месеца след влизане в действие на нарастването на цените, с разнообразни правила за попречване на заобикаляне на възбраната, като например смяна на тежестта на наличието или маркетинг на артикули като нови артикули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР